Krachtvoorwerpen

In het traditionele Sjamanisme wordt gebruik gemaakt van rituele voorwerpen. Deze noemen we ook we krachtvoorwerpen. Een krachtvoorwerp kan dienen als behuizing voor een gids uit een andere dimensie. Doordat je de hogere energieën één laat zijn in een door jouw gekozen tastbare vorm, krijgt het bestaansrecht en maak je het fysiek en voor ons als mens herkenbaar. 

Alle bomen, planten, stenen, alle (totem)dieren enzovoort beschikken allen over hun eigen specifieke energie (kracht). Door materialen te combineren of er een totemdier of ander symbool mee te verbinden maak  ik mijn eigen unieke krachtvoorwerpen.

Een krachtvoorwerp maak ik met een bepaalde intentie, bijvoorbeeld het versterken van een eigenschap in jezelf, zelfvertrouwen, openheid, verbinding. Alles wat verwerkt wordt in en aan de stok is van natuurlijke materialen. Ieder materiaal en elk symbool kan gebruikt worden, als het maar betekenis voor je heeft.

Deze krachtvoorwerpen kunnen in persoonlijk overleg en naar wens door mij worden gemaakt. Tijdens een proces dat je doormaakt kan een krachtvoorwerp je goed ondersteunen omdat het je letterlijk fysieke houvast geeft en je hierdoor terug in je eigen kracht wordt gezet en zo makkelijker kunt vasthouden aan de intenties die jij hebt afgesproken met jezelf.