Ademwerk

De ademhaling staat in verband met onze emoties. Denk b.v. aan je adem inhouden als je schrikt. Een “hoge”ademhaling geeft een inefficiënte manier van zuurstof inname voor het lichaam. Een hoge ademhaling zorgt ervoor dat je niet geaard blijft in je lichaam. Dit maakt dat het je lichaam extra energie en inspanning kost om de dagelijkse dingen te doen en te ervaren. Je raakt sneller vermoeid. Het geeft vaak op de langere termijn een zwaar gevoel in je lichaam.

Het ademhalen wordt door je lichaam zelf geregeld, je hoeft er niet bewust over na te denken. Door opgeslagen emoties en herinneringen kan je een ademhalingspatroon ontwikkelen waardoor je spanningen vast blijft zetten in je lichaam. Bewust worden van jou manier van ademhalen en door het oefenen van een zogenaamde verbonden ademhaling komt er ruimte om deze emoties en herinneringen los te laten. In een ademsessie worden de gesloten gebieden geopend en de ademhaling verruimd. Het werkt bevrijdend en ontspannend, energie kan beter stromen en er komt meer lichaamsbewustzijn.

Door deze ademtechniek kan je steeds dichter bij oud verdriet, pijn of boosheid komen en er op een zachte manier naar kijken. Je ervaart hoe je deze oude emoties kunt uitademen en loslaten. Je krijgt hierdoor weer ruimte voor positieve energie; je kan het zware vermoeide gevoel meer en meer los gaan laten. Je gaat je prettiger voelen. Je kunt het contact herstellen met je zelfvertrouwen, je levenslust en het brengt je in contact met wie je werkelijk bent.